Altın Kaplama Nedir?

Takıları dış etkenlerden korumak ve kararmayı engellemek amacıyla altın kaplama kullanılır. Tüm kadın ve erkek takılarında kullanılan alrın kaplamalar 8 Ayar, 14 Ayar ve 22 Ayar olarak yapılmaktadır.

Altın kaplama takıların tercih edilme sebebi birebir altın görünümlü takıları uygun fiyatlardan sunulmasıdır.

Altın Kaplama Takılar Nasıl Yapılır?

En çok kullanılan altın kaplama yöntemi, lehim veya kaynak yardımıyla takının üzerine altın sürülmesiyle gerçekleştirilen dolgu tekniğidir. İnce bir tabaka altın kullanılması ile yapılan rulolama yönteminde takılar, sabit ince bir tabaka ile kaplanmaktadır.

Altın Kaplama Nasıl Anlaşılır?

Altın kaplama takılar birebir altın görünümlü olduğundan anlaşılmaz. Kuyumcular tarafından kullanılan nitrit asit yöntemi takının gerçek altın olduğunun anlaşılmasına yardımcı olur. Takının üzerine bir veya birkaç damla nitrit asit damlatılır. Eğer takıda bir renk değişimi yaşanıyorsa gerçek altın değildir.

Altın Kaplama Kararır mı?

316L Paslanmaz Çelik üzerine yapılan  Altın kaplama takılar kararmazlar ve uzun süre boyunca kullanılabilirler. Buraya tıklayarak çelik ve altın kaplama takılarımıza göz atabilirsiniz!

Gümüş üzerine altın kaplama takılarda ise gümüşün kararabilir olması özelliğinden dolayı kararmalar görülebilir.

Altın Kaplama Nasıl Parlatılır?

Herhangi bir kabın içine su koyup kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içine bulaşık deterjanı döküp karıştırılır. Ardından takılar bu karışımın içerisine konulur. Biraz beklettikten sonra ovalayarak durulanır.

Bir diğer parlatma yöntemi de beyaz sabun ve amonyaktır. Bir litre suyun içerisine bir fincan rendelenmiş beyaz sabun ve bir fincan amonyak eklenir. Altın kaplama takılar bu karışımın içine konur ve 45 dakika boyunca bekletilir. Süre dolunca su ile durulanır ve bir bez yardımıyla kurulanır. 

Altın Kaplama Bozdurulur mu?

Kullanılan altın miktarı çok az olduğu için bu takıların bir değeri yoktur ve  bozdurulmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BiLi Accessories ile Çelik Takılar

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır?